Scroll Top
Marholmen karta skylt

Hållbara skyltar för en naturnära destination

Marholmen hotell och konferens

Marholmen Hotell och Konferens är en hotellanläggning belägen på en naturskön ö mitt i Roslagens hjärta, cirka en timme norr om Stockholm (och bara 15 minuter från oss på Ratius). Destinationen erbjuder en unik miljö med omgivande skogar, klippor och vatten, vilket gör det till en populär destination för avkoppling och affärsaktiviteter. Gästerna kan njuta av olika fritidsaktiviteter på och runt ön, som kanot- och kajakpaddling, bad, lek och fiske.

ny visuell identitet

Under de senaste åren har Marholmen genomgått en omfattande omprofilering, och vi på Ratius har spelat en viktig roll i att ta fram deras nya skyltar såsom kartor, vägvisare och välkomstskyltar. Dessa skyltar har strategiskt placerats över hela ögruppen, både inomhus och utomhus, för att vägleda besökare på deras upptäcktsfärd. Genom ett nära samarbete med byrån ansvarig för Marholmens nya varumärkeskoncept, har vi utvecklat skyltarna för att bäst spegla önskan om hållbarhet och förmedla en naturlig, elegant och lugn atmosfär.

När vi fick frågan om det här projektet, förstod ingen av oss initialt omfattningen av det. Det vi visste var att Marholmen hade genomgått en total omprofilering och behövde nya skyltar. Men efterhand som vi började gå igenom uppdraget blev det tydligt att samtliga skyltar, både inomhus och utomhus, skulle behöva ersättas. Det handlade om att skapa en helt ny visuell identitet för hela destinationen. Ett mycket spännande uppdrag från start till mål! – Tommy Mattsson, Projektledare på Ratius

Tommy Mattsson
Tommy Mattsson
Projektledare

Fokus på varumärket

Efter noggrant övervägande och en grundlig diskussion tillsammans kom vi fram till en enad skyltdesign som inte bara var hållbar utan också väckte rätt känsla hos besökaren. Skyltarna harmoniserar med Marholmens vackra natur och skapar en subtil men tydlig vägledning för alla som besöker öarna. Det var viktigt för oss att skapa en estetiskt tilltalande helhetsupplevelse som förhöjer Marholmens varumärkesidentitet och ger besökarna en känsla av välkomnande och ro.

Hållbara skyltar i trä och plåt

Utomhus valde vi en foliebeklädd plåt som håller bra i väder och vind, år efter år. Folien vi valde är av träimitation då önskemålet från Marholmen var en naturnära och lugn känsla med hållbarhet i fokus. Däremot valde vi att arbeta med riktigt trä på inomhusskyltar för att få en helhetskänsla som andas naturnära. Dessutom håller trä bra även i längden inomhus, utan direkt yttre påverkan.

Det är genom vårt samarbete med Marholmen som vi har kunnat förverkliga deras vision om hållbara skyltar som inte bara uppfyller deras praktiska funktion utan också förstärker besökarnas upplevelse av skärgårdsidyllen.

Vi på Ratius skötte om helheten från framtagandet av skyltarna till leverans och montering. Resultatet blev fantastiskt. Enhetligt, hållbart och med naturen i fokus genom hela Marholmen.

stor förändring och Spännande samarbete

Framtagandet av nya skyltar har varit en rolig och spännande resa, även om Marholmen varit kund sedan många år tillbaka så är det extra kul när det blir en stor förändring som dessutom bidrar till mer hållbara materialval.

Det har varit ett spännande, roligt och givande projekt för alla inblandade. Vi hade ett mycket bra samarbete med personalen på Marholmen. – Tommy Mattsson, Projektledare på Ratius

Alla skyltar, inomhus och utomhus, producerades i vår egna produktion i Norrtälje. Dessutom är de producerade för att hålla i hårda väderförhållanden, år ut och år in.

Skyltarna togs fram i nära samarbete med ansvarig beställare på Marholmen enligt deras nya varumärkeskoncept. Tillsammans strävade vi mot en deadline för Marholmens omprofilering, samlat skulle allt vara klart i god tid innan högsäsongen drog igång.

Sammanfattningsvis är Marholmen Hotell och Konferens en unik destination i Stockholms norra skärgård.

Stort tack till bästa Marholmen och till alla på Ratius som varit delaktiga i framställandet av skyltar och montering.

Ratius skapar kreativa, funktionella miljöer som gör det möjligt för människor att mötas både nationellt och internationellt. Vi erbjuder allt från mässmontrar, monterdesign, utställningar och monterbyggnation till roadshows, event och grafisk profilering av ditt varumärke. Vi har vunnit designpriset “Årets monter” i olika kategorier vid ett flertal tillfällen. Läs mer om monterdesign och monterbyggnation.

SE FLER REFERENSER

Leave a comment

Preferenser
Denna integritetspolicy anger typ, omfattning och ändamål med insamlandet, behandlingen och användningen av de personuppgifter som du väljer att dela med dig av när du kommunicerar med oss via telefon, epost och brev samt när du besöker RATIUS hemsida www.ratius.se (nedan”hemsidan”). Observera att det inte är ett krav att du lämnar ut personuppgifter för att du ska kunna använda vår hemsida.