Scroll Top
Mässmonter USA

monterbyggnation i Boston, USA

Globalt läkemedelsföretag

Recipharm är ett globalt läkemedelsföretag – specialister på kontraktstillverkning och utveckling av läkemedel och produkter inom life science-sektorn. Företaget grundades 1995 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Recipharm har sedan dess vuxit och etablerat sig som en ledande aktör inom kontraktstillverkning av läkemedel och tillhörande tjänster.

Recipharm är en relativt ny kund hos oss på Ratius. Vi träffades första gången gällande ett monterprojekt 2022 och har sedan dess varit oskiljaktiga. Hittills har vi genomfört 3 monterprojekt tillsammans och har flera projekt på gång runtom i världen.

Åsa Jansson
Åsa Jansson
Projektledare
Mässmonter i USA av Ratius Mässbyrå

Mässmonter i boston 2023

Recipharm ställde ut på BIO International Convention i Boston i början av juni 2023. BIO-mässan är en årlig mässa inom bioteknik och life science industrin som lockar besökare och utställare från hela världen. Mässan äger rum i olika städer i USA och erbjuder företag som Recipharm en unik möjlighet att presentera sina innovationer, nätverka med branschkollegor och nå ut till en bredare publik.

Vi på Ratius ansvarade för att planera och genomföra alla steg i projektet – från design och projektledning till monterbyggnation och demontering.

Själva monterbyggnationen var en viktig del i projektet med tanke på de regler vi behövde förhålla oss till i Boston. Vi tog hand om det praktiska genomförandet och säkerställde att montern var professionellt byggd enligt högsta standard. Detta frigjorde Recipharms team från arbetsintensiva uppgifter och möjliggjorde att de kunde dra full nytta av sin närvaro på mässan.

”Vi har ett klockrent samarbete med Ratius. Designen är något utöver det vanliga och jag kan alltid förlita mig på teamet. De är kreativa och pålitliga och vår mässplanering skulle vara mycket svårare, på gränsen till omöjlig, utan deras hjälp.”Sabrina Hirvonen, Event coordinator på Recipharm 

design och materialval

Designen står vår stjärna Karin Lundeborg för. Tillsammans valde vi material med omsorg, som var lättviktiga med tanke på att allt skulle fraktas till USA. På så sätt höll vi ner kostnaden för kunden samtidigt som materialen vi arbetade med också kommer hålla i längden och användas igen. Lätta material som vi valde att arbeta med var bland annat tyger och enklare varianter av ljuslådor. Det ger stor effekt sett till helheten. Vissa delar var dock byggda i trä för att möta Recipharms önskan om att behålla den nordiska touchen.

Vad var det som fick Recipharms nordiska monter att skilja sig från mängden? Designen och riktigt bra ljussättning! Ljuset i en mässmonter innebär ofta en stor kostnad men det är väl investerade pengar som får mässmontern att sticka ut bland konkurrenterna.

”Det var ett väldigt roligt projekt och kunden fick mycket beröm av medarbetare och kunder för montern, färgval och synligheten.”Åsa Jansson, Projektledare på Ratius Mässbyrå
Monter av Ratius Mässbyrå för Recipharm

Lönar det sig att låta en svensk monterbyggare bygga en monter i Boston, USA?

Det finns flera fördelar med att använda en svensk monterbyggare vid utlandsmässor.

När det gäller kostnadsaspekten är byggnationskostnaderna i USA betydligt högre än i Sverige. Därför var det ekonomiskt fördelaktigt att producera Recipharms monter i Sverige och sedan frakta den över till USA. Dessutom finns det andra fördelar med att producera montern i förväg, som att vi kan genomföra noggranna kontroller inför leverans. Det gav oss också möjligheten att återanvända tidigare framtaget montermaterial.

Det är dock viktigt att påpeka att beslutet om var och hur man bygger montern bör grundas på en noggrann analys av kostnader och fördelar. Vissa projekt är mer kostnadseffektiva att genomföra i USA. Det är beroende på faktorer som mässans plats, tidpunkt och specifika krav. Därför gör vi alltid en grundlig värdering inför varje utlandsprojekt för att säkerställa vad som lönar sig bäst för kunden.

Sammanfattningsvis, för Recipharm var det i dagsläget en lönsam strategi att använda oss som svensk monterbyggare. Vi producerade och fraktade deras monter till BIO-mässan i USA, med fördelar som kostnadsbesparingar och trygghet.

Förhållningsregler i Boston, USA

Att bygga montern i Boston var en av de största utmaningarna, då vi behövde arbeta med lokal personal som tillhörde ett visst fackförbund i Boston. Det var otroligt svårt att hitta kompetent personal på plats i Boston. Därav var det viktigt för både oss och kunden att vi fanns på plats och ledde den lokala personalen så att montern blev precis som Recipharm önskade.

Recipharm monter skiss av Ratius
Recipharm monter skiss av Ratius
Recipharm monter skiss av Ratius 1
Recipharm monter skiss av Ratius 2

Ratius skapar kreativa, funktionella miljöer som gör det möjligt för människor att mötas både nationellt och internationellt. Vi erbjuder allt från mässmontrar, monterdesign, utställningar och monterbyggnation till roadshows, event och grafisk profilering av ditt varumärke. Vi har vunnit designpriset “Årets monter” i olika kategorier vid ett flertal tillfällen. Läs mer om monterdesign och monterbyggnation.

SE FLER REFERENSER

Leave a comment

Preferenser
Denna integritetspolicy anger typ, omfattning och ändamål med insamlandet, behandlingen och användningen av de personuppgifter som du väljer att dela med dig av när du kommunicerar med oss via telefon, epost och brev samt när du besöker RATIUS hemsida www.ratius.se (nedan”hemsidan”). Observera att det inte är ett krav att du lämnar ut personuppgifter för att du ska kunna använda vår hemsida.