Scroll Top
Florea - monter Trädgårdsmässan

Floreas prisvinnande mässmonter  

Vi på Ratius är stolta över vårt samarbete med Florea som resulterade i en prisbelönt mässmonter. Detta projekt överträffade alla förväntningar och är ett utmärkt exempel på hur ett nära samarbete och innovativa lösningar kan leda till fantastiska resultat.

Florea är ett trädgårdsvarumärke som specialiserar sig på kvalitativa och ekologiska trädgårdsprodukter, med ett särskilt fokus på fröer, blomsterlökar och knölar. Deras vision är enkel – att inspirera människor att börja odla och njuta av glädjen i att se sina egna blommor, örter och grönsaker växa.

När de behövde en mässmonter som skulle reflektera deras varumärke och attrahera besökare, vände de sig till oss på Ratius för hjälp.

En funktionell, estetisk och hållbar mässmonter för Florea 

Florea önskade en estetiskt tilltalande, hållbar och funktionell mässmonter. De ville ha en monter som speglade deras företagskultur och värderingar på ett tilltalande sätt. Med en handritad skiss som utgångspunkt var det vår inspirerande uppgift att förvandla denna vision till verklighet.

Målet var att designa och konstruera en mässmonter som uppfyllde alla Floreas estetiska och praktiska krav. Vi strävade efter att skapa en iögonfallande monter som var lätt att montera och transportera, med minimal miljöpåverkan. Det var viktigt att montern lämnade ett starkt visuellt intryck och representerade Floreas varumärke.

Florea

Process och materialval 

Vi inledde projektet som vi brukar, med ett möte där Florea presenterade sina idéer och den handritade skissen. Genom hela processen höll vi sedan en nära dialog med kunden för att säkerställa att varje detalj motsvarade deras förväntningar.

För att uppnå bästa möjliga resultat hade vi möjlighet att denna gång använda re-board för hela montern. Detta material är lätt att arbeta med, bidrar till lägre transportkostnader och minskar miljöavtrycket – aspekter som är väldigt viktiga för Florea. Vi är stolta över att ha kunnat erbjuda en lösning som både var hållbar och effektiv, och som reflekterade Floreas starka engagemang för hållbarhet i allt de gör.

Fördelar med Re-board 

Re-board är en innovativ papperskärnsskiva som utmärker sig genom sin höga densitet och unika fiberstruktur. Den patenterade konstruktionen med en papperskärna lutad i 15 graders vinkel ger en optimal balans mellan vikt och styrka.

Detta material är inte bara lätt och hållbart utan också enkelt att bearbeta och återvinna som papper i vanliga pappersåtervinningsströmmar över hela världen. Därför passar det utmärkt att använda i miljömedvetna projekt där hållbarhet och återvinningsbarhet är avgörande faktorer. Re-board möjliggjorde en smidig montering och demontering av montern, vilket inte bara sparade tid och resurser utan även minskade miljöpåverkan genom hela projektets livscykel.

Designutmaningen – att spegla Floreas identitet i montern 

En av de största utmaningarna i projektet var att spegla och uttrycka Floreas unika företagskänsla i montern. Det var avgörande att montern inte bara skulle fungera som en visuell kuliss utan också förmedla företagets värderingar och identitet. Genom noggrant övervägda färger, form och uttryck lyckades vi, tillsammans med Floreas medarbetare i projektet  skapa en monter som verkligen tilltalade både oss, kunden och besökarna.

Den största utmaningen med projektet var att spegla och uttrycka den känslan som genomlyser företaget Florea i form av en monter. Det är ju trots allt bara en kuliss och en illustration men jag tycker att vi på Ratius fångade upp både färg, form och uttryck på ett tilltalande sätt.

Patrik Wiberg, projektledare Ratius

Vann Bästa monter på Trädgårdsmässan

Vår design belönades med utmärkelsen för bästa monter på Trädgårdsmässan, vilket var ett fantastiskt erkännande för både oss och Florea. Besökarna på mässan var imponerade av den unika designen och de hållbara materialvalen, vilket gav Florea mer synlighet och mycket positiv respons.

Florea var väldigt nöjda med resultatet och uppskattade särskilt hur väl vi förverkligade deras vision. Utmärkelsen är ett kvitto på vårt framgångsrika samarbete och den höga kvaliteten på vårt arbete.

Ratius skiljer dig från mängden 

Sammanfattningsvis har samarbetet med Florea varit en inspirerande resa där vi lyckades skapa en hållbar och miljövänlig mässmonter som verkligen stack ut på mässgolvet. Genom att noggrant välja material och med våra skickliga designers kunde vi spegla Floreas värderingar och vision. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet och skapa fler minnesvärda mässupplevelser i framtiden.

Ratius skapar kreativa, funktionella miljöer som gör det möjligt för människor att mötas både nationellt och internationellt. Vi erbjuder allt från mässmontrar, monterdesign, utställningar och monterbyggnation till roadshows, event och grafisk profilering av ditt varumärke. Vi har vunnit designpriset “Årets monter” i olika kategorier vid ett flertal tillfällen. Läs mer om monterdesign och monterbyggnation.

SE FLER REFERENSER

Lämna en kommentar

Preferenser
Denna integritetspolicy anger typ, omfattning och ändamål med insamlandet, behandlingen och användningen av de personuppgifter som du väljer att dela med dig av när du kommunicerar med oss via telefon, epost och brev samt när du besöker RATIUS hemsida www.ratius.se (nedan”hemsidan”). Observera att det inte är ett krav att du lämnar ut personuppgifter för att du ska kunna använda vår hemsida.