Scroll Top

CORONASKYDD OCH COVID-19 UTRUSTNING

Coronaskydd, virussäkerhet och trygghet har aldrig varit så viktigt. Personliga möten, det vi älskar allra mest, har fått ge vika för andra typer av aktiviteter. För alla oss i branschen innebär det stora omställningar och ett behov av att tänka nytt och tänka om. Vi behöver anpassa verksamheter och produkter till denna nya tid. Att ställa om kanske blir ett lika använt begrepp som corona/covid-19 i år?
coronaskydd produkter

CORONASKYDD: NYA KRAV – NYA LÖSNINGAR

Vi arbetar aktivt för att ställa om och möta de nya krav som ställs på mötesindustrin. Både just nu och antagligen långt in i framtiden. Vi utvecklar Coronasäkra produkter för att hitta de bästa lösningarna för att virussäkra mässor och möten. Vår fantastiska personal ser möjligheter och lösningar i allt, vilket gör att vi kan gå vidare och blicka framåt under medan pandemin rasar.

Vi vågar se ljuset i tunneln, men är samtidigt ödmjuka inför läget i världen. Att detta kommer dra ut på tiden vet vi. Men vi är redo och förberedda för en kreativ framtid. Det är dags att göra underverk tillsammans!

VIRUSSÄKRA EVENEMANG

Läget vi är i är besvärligt och påverkar oss alla, på ett eller annat sätt. Men det finns mycket vi kan göra för att fortsätta verka inom våra respektive områden. Inom Expobranschen har vi snabbt lyckats sadla om och tänka virusskydd vad gäller produkter. Men branchen har även tagit fram riktlinjer för hur du kan virussäkra ditt evenemang.

Läs mer om coronaskydd och virussäkra evenemang här.

VIRUSSÄKRA PRODUKTER OCH CORONASKYDD

Vi på Ratius Mässbyrå har tagit fram ett antal olika produkter för Coronaskydd, som kan hjälpa dig, din personal och dina kunder att känna sig trygga. På arbetsplatsen, i butiken, i banken och på evenemanget.

Hos oss kan du måttbeställa dina produkter just efter dina behov, komplettera med profilerade budskap enligt din grafiska profil. Allt under ett tak från design till monterat och klart hos dig.

coronasäkra produkter

HANDSPRITDISPENSER

Vår ställning för handsprit är ett fristående golvstativ med informationsskylt och automatisk dispenser. A3-klickramen kan placeras både horisontellt eller vertikalt. Dispensern fylls på för hand. Kommer färdigmonterad med munstycke för spray.

 • 1st stativ inkl A3 klickram med printat budskap.
 • Automatisk dispenser (1200ml)
 • 1st pack med 4st Energizer Max C-batterier
 • 1st dunk, 4000ml DAX Clinical Handdesinfektion (flytande). Utprövad i samarbete med svensk sjukvård.
ställning för handsprit

INFORMATIONSDEKALER

Vem kunde för några månader sedan ana att en dekal med ”håll avstånd” skulle förekomma på andra sätt än på framförvarande bils bakruta? Nu, och även i framtiden, ser vi orden överallt med en helt annan innebörd – med värme och omtänksamhet. Ratius producerar dekalerna som hjälper oss att hålla social distansering.

Vi har dekaler för golv och/eller fönster till olika ytor som glas, metall och plast. Dekalerna tillverkar vi i högkvalitativt print, med halkskyddslaminat som klarar långvarigt slitage för golvapplicering . Det går även att ta fram tillfälliga informationsdekaler som är låghäftande och inte lämnar några spår efter sig.

informationsdekaler

PLEXIGLAS-SKYDD

Plexiglasskydd skyddar dig och din personal från droppsmitta. Skydden finns i olika standardutföranden, men går även att måttbeställa enligt era unika behov. Plexiglasen är ett bra coronaskydd och finns i olika tjocklekar 1,3,5 eller 10 mm. Skivorna kan fräsas i olika former och kompletteras med folierade- eller printade budskap.

Vi levererar med upphängningskit eller ställning så att ni kan placera skyddet på bord och diskar, eller som packningsavdelare i butiker. Plexiglasen finns för både inomhus- och utomhusbruk. Beställ dina plexiskydd hos Ratius Mässbyrå. Vi hjälper dig hitta rätt produkt för just din verksamhet.

plexiglas

AVSTÅNDSBADGE

Avståndsbadge är bricka som hjälper dig, dina kunder och dina kollegor att hålla distansen till varandra. Brickan larmar genom att tända ljusdioder, vibrera eller avge signal om distansen ej upprätthålls. Välj alla tre eller endast en. Batteritid 2-5 dagar.

Avståndet är anpassningsbart för att kunna justeras beroende på hur restriktionerna förändras över tid.

Etablerad, exakt och beprövad teknik för avståndsbedömning.

Vi förser er med enheter och  programmerar dem för just ert behov. Hyr för enstaka event eller som en permanent del av ert utbud.

avståndsbadge

SÄKRA BESÖKSHUS

Vårdenheter runtom i landet gav signaler om att det finns behov av ett besöksrum utomhus. Huset inger känslan av att sitta i samma rum, men mitten av huset består av en avskiljande vägg. Väggen är försedd med av ett tätslutande membran. De som träffas i huset kommer in från varsitt håll. För ett coronaskyddat, säkert möte.

Huset kan du inreda precis i den stil du önskar. Besökshusen är utrustade med infravärme för att hålla värmen och ett enkelt högtalarsystem för att försäkra att ni som träffas hör varandra. Huset kläs in i tjärpapp för att stå emot väta och snö, men har en öppen och trevlig konstruktion och kan vid behov göras om till ett förråd eller en trädgårdsbod.

besökshus i covid-19

MOBILA TESTSTATIONER

Vi levererar mobila test- och vaccinationsstationer som ser proffsiga och legitima ut. I tältet finns plats för två testtagningsstationer. Besökaren möts av en välkomstdisk med information om hur testtagningen går till.

 • Tält 3×3 meter
 • Matta 5×3 meter
 • Sarg i mitten av tältet som avdelare
 • Välkomstdisk
 • Tygvägg inklusive print
 • Flagga
 • Skylt i skylthållare
 • Handsprit och handsprithållare
mobila teststationer

VISIR SOM CORONASKYDD

Visiret är ett bra coronaskydd. Ett visir begränsar överföringen av virus och bakterier när vi hostar eller nyser och skyddar även ansiktet och öronen. Vårt visir är bekvämt att använda, enkelt ta på sig och av sig, samt lätt att rengöra och möjligt att justera och byta delar på.

Materialet är livsmedelsgodkänt och återvinningsbart till 100% och går att få som Anti Reflex.

Visir

ROLLUPS

Rollup med genomskinlig bildvåd. Fungerar som en plats- eller rumsavskiljare som är lätt att montera upp och flytta på vid behov. Ytan går att torka av och rengöra. Flexibel storlek, standard 85 cm bred.

Konsultera gärna oss i valet av rollup. Vi kan hjälpa med allt från storlek till användningsmöjligheter.

rollup

UTRUSTNING FÖR DIGITALA MÖTEN 

För lyckade digitala möten och event finns ett antal utrustning som kan hjälpa lyfta ditt möte. Här ingår allt från fondväggar till digital utrustning för inspelning och livestreaming.

FONDVÄGGAR FÖR DIGITALA MÖTEN

Är du tveksam till att göra den där jobbresan just nu? Kanske har du bokat om ett fysiskt möte till Skype? Har du reflekterat över hur det ser ut bakom personen på andra sidan skärmen?

Vi på Ratius skapar den fondvägg som du önskar i de format som passar just dig. Det kan vara i form av t.ex. en ljudabsorbent, tygvägg eller tavla.

fondvägg digitala möten

DIGITALA LÖSNINGAR I DIN MONTER

Vi kompletterar din monter med digitala lösningar för att nå ut till fler. Ratius Mässbyrå har tagit fram två olika standard erbjudanden du kan välja mellan. Vi kan livestreama ditt event direkt till din digitala plattform.

Välj mellan att sända direkt, alternativt att spela in, klippa och lägga ut i efterhand. Vi hjälper er vad ni än väljer!

digitala möten

VIRUSSÄKRA EVENTS FÖR FLER ÄN 50 PERSONER

Vilka typer av event och arrangemang som är tillåtna under Corona-pandemin är inte helt tydligt.  Många tror att alla arrangemang med mer än 50 personer är helt förbjudna, men det stämmer faktiskt inte. Svenska Möten har tagit fram ett material som hjälper hela industrin att navigera rätt i regelverket runt event, möten och sammankomster.

event och möten med fler än 50 personer

Det går att anordna möten med fler än 50 personer om sammankomsten som sådan inte är ”allmän” eller ”offentlig”. Med andra ord är event med slutna sällskap (endast inbjudna gäster/deltagare) och event som inte riktar sig mot allmänheten (genom t.ex. biljettförsäljning eller att allmänheten har tillgänglighet) tillåtna, för grupper på fler än 50 personer. Detta gäller oavsett vad riksdagen eventuellt beslutar från 1 oktober 2020 kring undantag för sittande publik vid offentliga arrangemang inom kultur och idrott.

Slutna möten och konferenser som företag och organisationer arrangerar själva räknas inte som allmänna sammankomster (offentliga arrangemang) och har därför aldrig omfattats av något förbud. Detta kan vara bra att känna till om du t.ex. brottas med problem kring hur du ska lösa alla höstens möten och event. Kort sagt – Allt behöver inte ställas in!

FÖLJ MYNDIGHETERNAS REKOMMENDATIONER

Självklart ska övriga rekommendationer och regler från Folkhälsomyndigheten följas om att t.ex. tvätta händer och att tänka på social distans och att stanna hemma om man är sjuk. Folkhälsomyndigheten har t.ex. en guide till riskbedömning för den som är osäker.

Vi kan hjälpa er att genomföra möten på ett sätt som minimerar smittspridning och skapar så trygga och säkra arrangemang som möjligt. Med fokus på coronaskydd och virussäkra produkter och rutiner.

På Åbymässans webb kan du läsa mer om säkra möten. Klicka här för att läsa mer.

virusskydd

MER OM VIRUS- och CORONASKYDD

KONTAKTA OSS

Nyfiken på våra tjänster? Eller kanske har du frågor angående någon av våra produkter? Behöver du tänka genom er mässtrategi eller göra en ny roadshow? Ska ni ha ett event? Kanske behöver ni nya idéer eller inspiration för att göra om er mässmonter och ert showroom. Oavsett är Ratius Mässbyrå det rätta valet. Sänd oss en förfrågan så kontaktar vi er på en gång!

 • Mässor och expo
 • Utställningar och events
 • Grafisk profilering

  Intresserad av

  Mässor och expoUtställningar och eventGrafisk profileringAllt

  Jag har läst genom villkoren för användning av personuppgifter och integritetspolicy.

  Läs vår integritetspolicy

  Preferenser
  Denna integritetspolicy anger typ, omfattning och ändamål med insamlandet, behandlingen och användningen av de personuppgifter som du väljer att dela med dig av när du kommunicerar med oss via telefon, epost och brev samt när du besöker RATIUS hemsida www.ratius.se (nedan”hemsidan”). Observera att det inte är ett krav att du lämnar ut personuppgifter för att du ska kunna använda vår hemsida.