Scroll Top

Mässmontrar för alla typer av mässor och events

Varmt välkommen till oss på Ratius Mässbyrå, vi är en ledande helhetsleverantör av mässmontrar med 50 års erfarenhet av att skapa unika montrar och monterkoncept för alla tänkbara mässor och events. Våra kunder är allt från stora globala varumärken till mindre lokala företag som önskar en monter som får dem att synas på mässor. Vi har sätet nära Stockholm men levererar montrar i hela Sverige och utomlands.

Vi designar, planerar och bygger er mässmonter

Vill ert företag sticka ut på en mässa? Då har du kommit helt rätt. När du kontaktar oss för en monter startar vi resan med att göra en behovsanalys. Du tilldelas en egen projektledare som samlar information om dina önskemål, behov, varumärket, förväntningar på mässan och budget. Efter det skapar våra prisbelönta designers en skräddarsydd monterdesign anpassad utefter era önskemål med fokus på att skapa en unik montermiljö för ert företag.

 

När vi har tagit fram ett förslag på er mässmonter presenterar vi den genom detaljerade CAD- och 3D-ritningar som ger dig en tydlig bild av hur montern kommer att se ut. Skisserna presenteras för dig tillsammans med en tydlig konceptbeskrivning och en detaljerad offert. Er projektledare hjälper dig sedan vidare med helheten från idé till färdig monterbyggnation och uppföljning efter mässdeltagandet.

RATIUS SOM partner för din mässmonter

Vi strävar alltid efter att vara en långsiktig partner för våra kunder. Därför är uppföljning en viktig del i vårt samarbete, då får du tillsammans med projektledaren sitta ner och dela erfarenheter som kan vara värdefulla att ta med till nästa mässdeltagande.

 

Ratius är en heltäckande monterleverantör med design, planering och byggnation av alla tänkbara monterlösningar och monterkoncept.
mässor och expo utomlands

Prisvinnande MässMONTrar

När du har bokat monteryta så är det dags att ta fram en design på montern. Hos oss får du hjälp med helheten och vi designar mässmontrar i alla storlekar för alla företag som vill ställa ut på mässa i Sverige eller utomlands. Vi ansvarar för alla delar av er monter och erbjuder unik monterdesign gjord av våra prisvinnande designers Hans Sjögrip och Karin Lundeborg.

kunniga PROJEKTLEDARE OCH monterbyggare

Vi har över 50 års erfarenhet som helhetsleverantör av mässmontrar, oavsett omfattning och oavsett om det handlar om en unik monter, ett monterkoncept eller en samlingsmonter. Hos oss får du hjälp med allt från monterdesign och produktion till monterbyggnation och lagerhållning. Våra kunniga projektledare och monterbyggare finns på plats genom hela processen så att du kan känna dig trygg och lägga allt fokus på andra förberedelser inför mässan.

Kontakta oss på Ratius så hjälper vi dig med din mässmonter.

MässMONTER utomlands

När du vill delta på en mässa utomlands finns det flera aspekter att ta hänsyn till som inte är detsamma som när du deltar på en mässa i Sverige. På Ratius har vi stor erfarenhet av att projektera, bygga och leverera mässmontrar utomlands. Vi hjälper dig med allt från att välja rätt mässa, mässhall och monterplacering till design, projektledning och leverans av montern, oavsett vilket land ni som företag vill ställa ut i.

ANNAT LAND, ANDRA REGLER

Vi hjälper dig också med alla regler som finns på de olika mässanläggningarna runt om i världen och vi delar med oss av vår kunskap om besöksflöden, säljytor och produktexponering. När vi designar en monter som ska byggas på en mässa utomlands så tar vi med alla parametrarna så att du får bästa tänkbara resultat av mässdeltagandet.

Hybridmässa i Madrid

ATT VÄLJA RÄTT mässmonter 

Hos oss får du hjälp att välja rätt sorts mässmonter. Vi ser till att skapa en WOW–upplevelse när vi designar montrar och levererar expomaterial till mässor runtom i världen. Vad är din målsättning med mässan? När vi vet det så matchar vi det med valet av mässmonter. Det finns en mängd olika mässmontrar att välja mellan och nedan kan du läsa mer om dessa.

MONTERKONCEPT

Ett monterkoncept är en skalbar monter som kan användas på olika mässor i olika storlekar och monterytor. Monterkonceptet är en miljö som ger dig en röd tråd i mässdeltagandet oavsett var ni ställer ut. Vi strävar alltid efter att få besökaren att vilja stanna en längre tid i er monter. På så sätt har ni möjlighet till fler leads och att bygga relation direkt på mässan. Monterkonceptet har en flexibel design, en smarta investering som håller över tid.

monterkoncept

UPPLEVELSEMONTER

Låt besökarna uppleva något nytt i din mässmonter, det hjälper besökaren att minnas just ditt företag. Ju fler sinnen vi stimulerar i montern, desto större chans att göra ett bestående intryck. En upplevelsemonter ger besökaren en extra upplevelse i form av t.ex. dofter, färger, ljud, annorlunda ljussättning och smaker. Ni kanske vill ha en kock som serverar nybakt i montern, en utmaning eller en interaktiv monter som styrs av sensorer? Allt är möjligt!

Upplevelsemonter

SAMLINGSMONTER

En samlingsmonter samlar flera olika varumärken som tillsammans syns på en monteryta, under ett gemensamt tema eller budskap. Vi har lång erfarenhet av att projektera alla typer av samlingsmontrar både i Sverige och utomlands. Låt oss designa er samlingsmonter med fokus på riktigt bra exponering på mässan, ett ökat besöksflöde genom samtliga montrar och ett större genomslag hos besökarna då ni är flera som samarbetar på ytan.

samlingsmontrar

PORTABEL MONTER

Vi erbjuder ett stort urval av portabla montersystem, utvecklade för att kunna användas om och om igen. Med en portabel monter menar vi mässväggar, monterpodier och andra montersystem som på kort tid kan ställas upp av dig på mässan för att sedan monteras ner snabbt och packas in i bilen. Det gör att du på ett enkelt sätt kan skapa något unikt varje gång ni ska ställa ut på en mässa/event. Läs mer om portabelt montermaterial.

portabla montrar

DIGITAL MONTER

Framtidens mässmonter är både fysisk, digital och hybrid med möjlighet att nå publiken även utanför själva mässan. Tillsammans med våra teknikpartners tar vi fram en digital monter som skiljer dig och ditt företag från mängden. Med t.ex. högre tekniknivå i din monter, interaktiva upplevelser eller ett helt digitaliserat budskap kan du få eventet/mässan att leva både före, under och efter mässan.

digitala montrar

HYRMATERIAL

Vi har tagit fram ett hyrmaterial till monter i form av diskar och podier som kan användas i mindre mässmontrar upp till 36 kvm. Produkterna är gjorda i lätta material som vi profilerar om för bästa exponeringen av just ert varumärke och budskap. Hyrmaterialet till montern kan användas både inomhus och utomhus i kombination med olika typer av portabla montersystem som tygväggar, flaggor, roll-up’s och andra systemlösningar.

hyrmaterial

Allmänna villkor

Läs mer om mässbranchens allmänna villkor.

Kontakta oss – förslag på monter

Skicka en offertförfrågan till oss så hör en av våra projektledare av sig till dig för ett första möte där ni tillsammans tittar på hur vi kan hjälpa er kring er mässmonter och ert mässdeltagande.

 • Mässmontrar i alla storlekar
 • Idé och design
 • Totalentreprenad monterbyggnation
 • Leverens i Sverige och utomlands
 • Lagerhållning av monterkoncept

Välkommen till Ratius Mässbyrå – ledande leverantör av mässmontrar.

  Intresserad av

  MässmonterRoadshow/eventInredning kontor/butikRollup/Portabla system/FlaggorSkyltar/BanderollerBildekorDesign

  Jag har läst genom villkoren för användning av personuppgifter och integritetspolicy.

  Läs vår integritetspolicy

  MER OM MÄSSOR OCH EXPO

  Segers monter på Umami 2023
  27 feb: Så skapar du mässans bästa monter

  Skapa mässans bästa monter med hjälp av våra tips, uppdelade i 4 faser, som hjälper dig att hålla fokus på ditt mål att skapa bästa tänkbara mässmonter. I de fyra faserna delar vi med oss av mer än 50 års kunnande kring att projektleda mässmontrar och utställningar. Skriv ut listan för att spara till nästa mässplanering eller ta vår hjälp med helheten.

  Ratius-tips-monter-1
  15 feb: 5 tips för ett lyckat mässdeltagande

  Är du inte en ninja i planering? Då ska vi göra det enkelt för dig genom 5 väldigt enkla tips som du kan följa för att få din mässmonter på banan. Från tidsplan till reflektion. Men om du istället vill ge dig på att bli(!) en ninja i monterplanering så kika istället på vårt senaste inlägg där du får helheten uppdelad i 4 faser!

  Montersystem för alla typer av mötesplatser
  17 dec: Montersystem för alla typer av mötesplatser

  Med portabla system kan du på ett enkelt sätt skapa något unikt varje gång du använder det. Modulära och flexibla system bestående av lättviktsaluminium och tygprint. De passar lika bra som fondväggar i teamsmöte, som för den mindre säljaktiviteten i köpcentrumet eller för ditt utomhusevent.

  Preferenser
  Denna integritetspolicy anger typ, omfattning och ändamål med insamlandet, behandlingen och användningen av de personuppgifter som du väljer att dela med dig av när du kommunicerar med oss via telefon, epost och brev samt när du besöker RATIUS hemsida www.ratius.se (nedan”hemsidan”). Observera att det inte är ett krav att du lämnar ut personuppgifter för att du ska kunna använda vår hemsida.